Курс лекцій з теорії і методики фізичного виховання

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2009
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Вінниченко М. Д
Анотація
У посібнику на системній основі викладено сутність предмету, основні терміни і поняття, якими повинен володіти професійно грамотний спеціаліст, надаються основи теорії і методики навчання руховим діям. Показані особливості фізичного виховання дітей дошкільного, шкільного віку, студентської молоді, дорослого контингенту населення. Надається технологія розробки документів планування з фізичного виховання. Розкривається методика оздоровчої фізичної культури в аспекті використання її різноманітних форм, засобів і методів стосовно різних вікових груп населення. Пропоновані методики базуються на науковій основі, насичені конкретним матеріалом. Книга може бути корисною для студентів, викладачів вузів і вчителів фізичної культури.
In a manual on system basis essence of object, basic terms and concepts which a competent specialist must own professionally, is expounded, bases of theory and method of studies motive actions are given. Rotined features of physical education of children of preschool, school age, student young people, grown man contingent of population. Technology of development of planning documents is given from physical education. The method of health physical culture opens up in the aspect of the use of it various ...
Опис
Навчальний посібник складено відповідно до стандарту освітньо-професійної програми вищої освіти за професійним напрямком 0102 “Фізичне виховання і спорт” та рівня підготовки бакалаврів для спеціальності 6.010100 “Олімпійський і професійний спорт”. Теорія і методика фізичного виховання як профілююча наукова та навчальна дисципліна є основою для опанування студентами предметів професійно-орієнтовного циклу і забезпечує наукову підготовку, необхідну для формування професійних умінь і навичок. Головна мета теорії і методики фізичного виховання – надати студентам глибокі теоретичні основи фізичного виховання і спорту, а також навчити їх практично реалізувати основні положення у загальноосвітніх навчальних закладах і спортивних організаціях з різним контингентом населення. Книга складається з двох частин. У першій розкривається сутність фізичного виховання, викладено принципи і методи фізичного виховання дітей дошкільного і шкільного віку, а також дорослих, дається характеристика вправ, які рекомендуються для розвитку тих чи інших фізичних здібностей або можливостей людини. У другій частині розкривається методика оздоровчої фізичної культури. Пропонуються методики, які базуються на науковій основі і насичені конкретним матеріалом. Навчальний посібник має забезпечити професійно-педагогічну підготовку майбутніх спеціалістів з фізичної культури і спорту; сприяти розвитку у них стійкого інтересу до обраної спеціальності, засвоєнню науково-методичних знань, умінь і навичок, які необхідні для практичної діяльності, формуванню професійного методичного мислення і творчого підходу до професійно-педагогічної діяльності; стимулювати науково-методичну творчість і розвиток дослідницьких здібностей майбутніх спеціалістів.
Ключові слова
теорія фізичного виховання, методика фізичного виховання, дошкільний вік, школярі, студенти, доросле населення, theory of physical education, method of physical education, preschool age, schoolboys, students, adult population
Бібліографічний опис
Прокопова Л. В. Курс лекцій з теорії і методики фізичного виховання [Текст] : навчальний посібник для спеціальності 6.010100 «Олімпійський і професійний спорт» / Л. В. Прокопова, М. Б. Чхайло ; Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний університет ім. А. С. Макаренка. – Суми : Видавництво Вінниченко М. Д, 2009. – 306 с.