Тези доповідей

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 93
  • Документ
    Комп’ютерна гра як провідний вид активності молоді та доцільність її використання в освітньому процесі
    (2021-11) Чурок Сергій; Churok Serhii; Острога Марія Михайлівна; Ostroha Mariia Mykhailivna
    У тезах розглянуто аналіз терміну «гра» та «комп’ютерна гра». Описані перспективні напрямки ігрової індустрії серед яких: мобільний геймінг, соціалізація ігор, кіберспорт, стрімінг, хмарний геймінг, технології віртуальної реальності.
  • Документ
    Комп’ютерне тестування як основа державної підсумкової атестації з інформатики
    (РВВ РДГУ, 2021-11) Уряднікова Анна Валентинівна; Uriadnikova Anna Valentynivna; Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych
    Авторами розглянуто найбільш поширену сучасну форму контролю знань – комп’ютерне тестування. Зазначено відмінності тестування віз інших систем контролю знань. Показані переваги комп’ютерного тестування в державній підсумковій атестації з інформатики.
  • Документ
    Про особливості мови програмування С++
    (РВВ РДГУ, 2021-11) Притика Оксана; Prytyka Oksana; Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych
    У тезах розглянуто загальний опис мов програмування. Особлива увага приділена мові С++. Показані переваги та недоліки мови С++ й відмінність від мови С.
  • Документ
    Векторна графіка як сучасний спосіб подання графічних об’єктів
    (РВВ РДГУ, 2021-11) Карпенко Ольга Вікторівна; Karpenko Olha Viktorivna; Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych
    Авторами описано векторну графіку як спосіб представлення зображень в комп’ютерній графіці. Охарактеризовано основні характеристики векторної графіки та можливості використання.
  • Документ
    Навчання в соціальних мережах як сучасна форма навчання
    (РВВ РДГУ, 2021-11) Хоменко Євген; Khomenko Yevhen; Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych
    Авторами розглянуто одну із сучасних форм навчання – онлайн навчання, а саме, навчання у соціальних мережах. На прикладі сервісу Instagram показано можливості використання соціальних мереж в навчальному процесі.
  • Документ
    Аналітична компетентність майбутніх фахівців як невід’ємна складова у процесі діджиталізації освіті
    (2019-09) Вакал Юлія Сергіївна; Vakal Yuliia Serhiivna
    У статті розглядається питання аналітичної компетентності майбутніх фахівців як невід'ємної складової у процесі діджиталізації.
  • Документ
    Про важливість самостійної роботи у формуванні аналітичної компетентності майбутніх магістрів освіти
    (СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2019-09) Вакал Юлія Сергіївна; Vakal Yuliia Serhiivna
    У статті розглядається питання про важливість самостійної роботи у формуванні аналітичної компетентності майбутніх магістрів освіти.
  • Документ
    Про використання інформаційних технологій при формуванні навичок аналізу у майбутніх магістрів освіти
    (2019-05) Вакал Юлія Сергіївна; Vakal Yuliia Serhiivna
    У тезах висвітлюється питання про використання інформаційних технологій при формуванні навичок аналізу у майбутніх магістрів освіти. Розглядаються поняття - здатність до аналізу, аналітичні навички, інформаційні технології.
  • Документ
    Про питання використання інфографіки для візуалізації навчального матеріалу
    (2019-05) Вакал Юлія Сергіївна; Vakal Yuliia Serhiivna
    В статті охарактеризовано поняття «інфографіки». Зроблено висновок про те, що використання інфографіки як технології візуалізації навчального матеріалу є ефективним і дуже зручним, особливо, коли потрібно швидко і ефективно пояснити складну інформацію або статистику, та водночас, зробити складні дані зрозумілими та цікавими. Але, для створення якісної і грамотної інфографіки майбутні фахівці повинні володіти аналітичними навичками та певними уміннями, пов’язаними з обробкою інформації.
  • Документ
    Методологічні підходи розвитку інформаційно-цифрової компетентності майбутніх учителів природничо-математичної спеціальності у процесі професійної підготовки
    (2019-05) Стома Валентина Миколаївна; Stoma Valentyna Mykolaivna
    В тезах встановлено, що важливу роль у розвитку інформаційно-цифрової компетентності майбутніх учителів природничо-математичних спеціальностей у процесі професійної підготовки відіграють відповідні підходи: міждисциплінарний – інтеграція інформаційних технологій у викладанні предметних дисциплін, що сприяє якісній підготовці майбутніх вчителів; синергетичний – мотивація майбутніх учителів до застосування інформаційних і цифрових технологій у професійній діяльності і самоосвіти; діяльнісний – спрямовання освітнього процесу на розвиток інформаційно-цифрової компетентності майбутнього учителя, застосування на практиці здобутих знань з інформаційних і цифрових технологій при викладання навчальних предметів; інформаційно-технологічний – у підготовці майбутніх учителів дозволяє упроваджувати нові технологій, методи та засоби навчання, що сприятимуть формуванню та розвитку інформаційно-цифрової технології; компетентнісний – полягає в організації освітньої діяльності спрямованої на набуття ключових компетентностей майбутніх учителів, зокрема інформаційно-цифрової компетентності.
  • Документ
    Підготовка вчителів до використання інформаційних і цифрових технологій: огляд іноземних джерел
    (2019) Стома Валентина Миколаївна; Stoma Valentyna Mykolaivna
    У статті розглянуто зарубіжний досвід (США, Данія, Азербайджан, Нідерланди, Італія, Німеччина, Португалія, Литва, Велика Британія, Монголія) застосування інформаційних і цифрових технологій в освіті до підготовки майбутніх вчителів.
  • Документ
    До питання про цифрові ідентифікатори науковців
    (ФОП Цьома С. П., 2018-11) Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych; Хворостіна Юрій В'ячеславович; Khvorostina Yurii Viacheslavovych
    У статті проаналізовано поняття унікального цифрового ідентифікатора науковця, його основні характеристики та можливості використання. Однією із основних систем ідентифікації науковців розглянуто Open Researcher and Contributor ID.
  • Документ
    Інтерактивний плакат як засіб подання навчального матеріалу
    (ФОП Цьома С. П., 2018-11) Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych
    У статті проаналізовано поняття інтерактивного плакату, можливості його використання у сфері освіти. Розглянуто приклади інтерактивних плакатів з фізики. Уточнено про варіанти побудови інтерактивних плакатів: однорівневі та багаторівневі плакати та основні елементи керування інтерактивністю.
  • Документ
    Вивчення сучасних інформаційних технологій майбутніми менеджерами з туризму
    (ФОП Цьома С. П., 2017-12-08) Шамшина Наталія Володимирівна; Shamshyna Nataliia Volodymyrivna
    Розглянуто особливості використання інформаційних технологій в індустрії туризму. Визначено роль і основні напрямки практичної підготовки менеджерів з туризму при вивченні дисципліни «Інформаційні системи та технології в індустрії туризмі». Представлена методична розробка – практикум, по створенню інформаційної системи для туристичного бізнесу «Готель».
  • Документ
    Про спеціалізоване програмне забезпечення для навчання фізики
    (2018-04) Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych
    У тезах розглянуто основні програмні засоби - цифрові та віртуальні лабораторії, які дозволяють організувати моделювання, емуляцію та фізичний експеримент і не вимагають при цьому додаткового спеціального обладнання.
  • Документ
    До питання про формування ІК–компетентності майбутніх учителів фізики
    (2018-03) Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych
    У статті зазначено про підходи до тлумачення поняття ІК-компетентність. Показана актуальність компетентнісного підходу при підготовці вчителя. На основі системного аналізу науково-педагогічної літератури уточнено поняття ІК-компетентність вчителя фізики та формування ІК-компетентності майбутніх учителів фізики.
  • Документ
    Використання фізичних віртуальних лабораторій для професійної підготовки учителів фізики
    (2018-03) Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych
    У тезах розглянуто використання фізичних віртуальних лабораторій для професійної підготовки учителів фізики. Виокремлені переваги використання віртуальних лабораторій. Розглянуто особливості віртуальних лабораторій VirtuLab, PhET, Yenka.
  • Документ
    Підготовка майбутнього вчителя фізики засобами електронних Інтернет-технологій як педагогічна проблема
    (2018-03) Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych
    У тезах розглянуто деякі аспекти підготовки майбутнього вчителя фізики до використання засобів електронних інтернет-технологій. Зазначено, що впровадження засобів електронних інтернет-технологій у професійну підготовку майбутнього вчителя фізики є безперечно корисним і стає запорукою ефективного використання ІКТ у роботі вчителя фізики та одночасно необхідною передумовою для подальшого підвищення рівня його фахової компетентності, яка передбачає процес постійного професійного зростання та саморозвитку в умовах швидкозмінюваних технологій.
  • Документ
    До питання про компетентнісний підхід у професійній діяльності вчителя фізики
    (2018-11) Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych
    У статті розглянуто провідні ідеї компетентнісного підходу у сучасній педагогічній освіті. Особливого значення приділено формуванню інформаційно-комунікативної компетентності вчителя фізики. Розглядаючи педагогічну діяльність вчителя фізики вважаємо, що вчитель фізики повинен оволодіти системою спеціальних компетенцій, пов’язаних з використанням у своїй діяльності інформаційно-комунікаційних технологій. Було уточнено поняття інформаційно-комунікативної компетентності вчителя фізики.
  • Документ
    До питання про цифрові панорами та програмні засоби для їх створення
    (СумДПУ імені А.С. Макаренка, 2018-09) Юрченко Артем Олександрович; Yurchenko Artem Oleksandrovych; Дериземля Дар'я; Deryzemlia Daria
    У тезах розглянуто поняття цифрової панорами - техніка виконання фотографії, із використанням спеціального обладнання чи програмного забезпечення, за допомогою яких отримані зображення мають горизонтально подовжене поле зору. Описано види цифрових панорам та деякі програмні засоби для їх створення.