eSSPU logo
  • Українська
  • English
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
eSSPU logo
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
  • Українська
  • English
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Honchar Liliia"

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Комплексна модель підвищення ресурсного потенціалу: розробка та втілення у готельно-ресторанному бізнесі
    (2024) Сокира Анастасія; Sokyra Anastasiia; Гончар Лілія; Honchar Liliia
    У статті досліджено актуальність підвищення ефективності ресурсного потенціалу підприємств готельно-ресторанного бізнесу в сучасних умовах. Розглянуто теоретичні основи управління ресурсами та проаналізовано ключові підходи до їх оптимізації: системний, інноваційний та адаптивний. Установлено, що впровадження комплексної моделі під- вищення ресурсного потенціалу дозволяє забезпечити раціональне використання матеріальних, фінансових, кадрових, технологічних і маркетингових ресурсів. Розроблено механізм втілення цієї моделі на прикладі готельно-ресторанного комплексу «Victoria Deluxe», який охоплює етапи підготовки, впровадження, моніторингу та масштабування. Запропоновано інноваційні підходи, такі як впровадження інтерактивних додатків, розумних енергосистем, оздоровчих програм та принципів циркулярної економіки. Визначено соціально-економічну значущість змін, що включає підвищення конкурентоспроможності, зниження витрат і підви- щення якості послуг. Особливу увагу приділено адаптації міжнародного досвіду в галузі автоматизації, енергозбереження та інноваційного розвитку. Результати дослідження можуть бути застосовані для вдосконалення управління ресурсним потенціалом інших підприємств сфери гостинності.
  • Документ
    Трансформація ринку бізнес-послуг в умовах кризи: трендовий аналіз
    (СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2023) Гончар Лілія; Honchar Liliia
    Дослідження присвячено вивченню сучасних тенденцій трансформації ринку бізнес-послуг, зокрема зосередивши увагу на найбільш вразливих секторах економіки – туризмі, готельному та ресторанному бізнесі, а також сфері гостинності. Мета дослідження полягає у розробці пропозицій щодо управління ефективністю діяльності в умовах постійного обмеження соціальної взаємодії та стабілізації ринкових процесів після кризи. У статті детально проаналізовано загальні тенденції та практичний механізм функціонування ринку комерційних послуг, рівень ефективності функціонування окремих його секторів, їх інфраструктурного забезпечення, а також динаміку розвитку ринкових процесів на етапах загострення пандемії та поступового виходу з кризи. На основі проведеного аналізу виокремлено не лише проблемні аспекти і напрямки, а й методи оптимізації функціонування ринкового простору, що є важливим для створення сприятливих умов для подальшого розвитку глобального ринку комерційних послуг. Визначено вплив пандемії Covid-19 на його динаміку, проведено дослідження змін у кількісній та якісній структурі ринку, зумовлених значними бізнес-трансформаціями та діджиталізацією бізнес-сектору в кризових умовах.

Програмне забезпечення DSpace та СумДПУ імені А.С. Макаренка copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Політика приватності
  • Надіслати відгук