Перегляд за Автор "Borysova Viktoriia Volodymyrivna"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Оптимізація сировинних зон молочних підприємств Полтавської області(2021) Борисова Вікторія Володимирівна; Borysova Viktoriia Volodymyrivna; Сюткін Сергій Іванович; Siutkin Serhii IvanovychУ кваліфікаційній роботі розглядаються науково-методичні засади суспільно-географічного дослідження молокопродуктового підкомплексу АПК. Сировинним фундаментом молокопереробної галузі виступає сільське господарство, зокрема – молочне та м'ясо-молочне скотарство, а також польове кормовиробництво в сукупності з природними кормовими угіддями. Особливості територіальної організації молокопродуктового підкомплексу найкраще передають індекси територіальної концентрації та індекси локалізації. Перший показник носить більше еколого-економічний характер, другий – соціально-економічний. Важливе їх паралельне використання, оскільки серед факторів розміщення молочної підгалузі харчової промисловості присутні як природні (структура сільськогосподарських угідь), так і суспільні (соціально-економічні, демографічні). Конфігурація і розміри сировинних зон істотно впливають на ефективність функціонування молочних підприємств. У представленому дослідженні вперше створено картосхему сировинних зон молочних підприємств Полтавської області. Для цього попередньо опрацьовані статистичні дані щодо поголів’я сільськогосподарських тварин за категоріями господарств, потужностей молочних заводів, проведено типізацію молочних підприємств Полтавської області. Серед заходів оптимізації пропонується підсилити територіальну концентрацію молочного скотарства в Миргородському районі, оскільки сировинні зони Миргородського сироробного комбінату, приватного підприємства «Білоцерківська агропромислова група» та Решетилівського маслозаводу є занадто великими за площею. Водночас слід наростити потужність АТ «ПолтаваХолод» і ВАТ «Глобинський маслозавод» та розширити асортимент їх продукції цих. В тексті наведено приклади застосування матеріалів кваліфікаційної роботи при навчанні географії у закладах загальної середньої освіти та розроблено виробничу екскурсію на Лубенський молочний завод «Гармонія».Документ Суспільно-географічна характеристика молокопродуктового комплексу Полтавської області(СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2021) Борисова Вікторія Володимирівна; Borysova Viktoriia Volodymyrivna; Сюткін Сергій Іванович; Siutkin Serhii IvanovychМіжгалузеві комплекси виконують важливу інтегративну роль в національних економіках. Дане дослідження акцентує увагу на молокопродуктовому комплексі Полтавської області та впливі на нього сукупності природних і соціально-економічних факторів.Документ Суспільно-географічні чинники розвитку молочної промисловості(ФОП Цьома С. П., 2020) Борисова Вікторія Володимирівна; Borysova Viktoriia Volodymyrivna; Сюткін Сергій Іванович; Siutkin Serhii IvanovychРозглядаються провідні чинники формування попиту на продукцію молочної промисловості у різних регіонах та соціальних групах населення. Досліджується модний тренд виробництва біомолока (молока рослинного походження).Документ Територіальна структура молочного господарства Полтавської області(Полтава: ПНПУ імені В.Г. Короленка, 2020) Борисова Вікторія Володимирівна; Borysova Viktoriia Volodymyrivna; Сюткін Сергій Іванович; Siutkin Serhii IvanovychУ статті висвітлена методика вивчення територіальних структур та проведена її апробація на прикладі одного з важливих галузевих елементів виробничого комплексу Полтавської області – молочного господарства.