Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Документ
    Особливості адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху
    (2020) Формов Володимир Володимирович; Formov Volodymyr Volodymyrovych; Апаров Андрій Миколайович; Aparov Andrii Mykolaiovych
    У першому розділі кваліфікаційної роботи розглянуто загальні характеристики адміністративної відповідальності за правопорушення на транспорті. У другому розділі роботи проаналізовано актуальні питання притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху на прикладі Зарічного районного суду м. Суми. У третьому розділі роботи надано узагальнення та пропозиції щодо вирішення питання проблематики притягнення водіїв до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху в контексті Європейської інтеграції України. На підставі одержаних результатів дослідження були зроблені висновки та надано пропозиції.
  • Документ
    Практика Європейського суду з прав людини як джерело права
    (2020) Годонюк Юлія Сергіївна; Hodoniuk Yuliia Serhiivna; Кучук Андрій Миколайович; Kuchuk Andrii Mykolaiovych
    Протягом останнього часу рішення національних судів все частіше і частіше містять вказівку на рішення Європейського суду з прав людини, що є свого роду трендом вітчизняного правозастосування. Додамо, що відповідно до чинного законодавства України, практика Європейського суду з прав людини є джерелом національного права. Означене вказує на актуальність обраної проблематики та важливість її розв’язання для правничої діяльності, що дозволяє імплементувати правнику цінності західної правової культури та реалізовувати положення Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.