Кафедра біології людини, хімії та методики навчання хімії
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кафедра біології людини, хімії та методики навчання хімії за Автор "Bilchenko Mykhailo Mykolaiovych"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Хіміко-екологічна характеристика стану річки Сумка та Косівщинського водосховища в умовах антропогенного навантаження(2020) Козацький Богдан Ігорович; Kozatskyi Bohdan Ihorovych; Більченко Михайло Миколайович; Bilchenko Mykhailo MykolaiovychАктуальність теми магістерської кваліфікаційної роботи полягає в тому, що річка Сумка та Косівщинське водосховище за останні роки, згідно із попередніми результатами дослідження, має перевищенні значення ГДК хімічних та біогенних компонентів, тому має здійснюватися моніторинг водних об’єктів для запобігання суттєвої зміни природного балансу міста Суми. Метою дослідження є моніторинг хімічного складу та діагностика якості поверхневих вод за гідрохімічними та екологічними показниками. За результатами дослідження встановлено, що за хімічним складом поверхневі води Косівщинського водосховища та річки Сумка мають незадовільну якість. Стан водойм зобов’язує здійснювати сезонний гідрохімічний та гідрологічний моніторинг та вжити нагальні заходи, котрі сприятимуть нормалізації хіміко-екологічного стану: відновлення очисних споруд, контроль забруднення побутовими та господарськими стоками тощо.Документ Хімічний склад поверхневих вод рекреаційної зони блакитних озер(2020) Хоменко Віта Сергіївна; Khomenko Vita Serhiivna; Більченко Михайло Миколайович; Bilchenko Mykhailo MykolaiovychПроблема забруднення природних вод є актуальною. Метою дослідження є оцінка якості поверхневих вод Блакитних озер (м.Суми) за гідрохімічними показниками. Комплексом методів хімічного аналізу визначені основні гідрохімічні показники якості поверхневих вод Блакитних озер. Порівняльний аналіз гідрохімічних показників з нормами ГДК дає підстави вважати, що вода Блакитних озер відповідає вимогам якості води культурно-побутового споживання.