Євтушенко Ярослав ВасильовичШульга Валерія ОлександрівнаShulha Valeriia OleksandrivnaYevtushenko Yaroslav Vasylovych2021-12-062021-12-062021-04-15Шульга, В. О. Теоретичні аспекти безпеки надання послуг харчування у туризмі [Текст] / В. О. Шульга, Я. В. Євтушенко // Індустрія туризму та гостинності: досвід, проблеми, перспективи : матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Суми, 14–15 квітня 2021 р.). – Суми : ФОП Цьома С. П., 2021. – С. 129–137.https://repository.sspu.edu.ua/handle/123456789/11534У статті здійснено аналіз проблеми безпеки надання послуг харчування у туризмі. Уточнено сутність поняття «безпека людини у галузі послуг». Зазначено основні параметри безпеки надання послуг харчування у туризмі: якість, гігієна, доступність, прозорість. Окреслено загальні вимоги надання безпеки харчування у туризмі. Акцентовано увагу на культурі обслуговування та чинниках формування якості харчової продукції. У контексті проаналізованої проблеми зазначено перспективи подальших досліджень.The article analyzes the problem of security of food services in tourism. The essence of the concept of «human security in the field of services» is specified. The main parameters of security of food services in tourism are indicated: quality, hygiene, accessibility, transparency. The general requirements for food safety in tourism are outlined. Emphasis is placed on the culture of service and factors shaping the quality of food products. In the context of the analyzed problem, the prospects for further research are indicated.ukбезпека харчуванняпослуги харчування у туризмітуризмпідприємства харчуваннятуристична галузьfood safetycatering services in tourismtourismcateringtourism industryТеоретичні аспекти безпеки надання послуг харчування у туризміTheoretical Aspects of Security Provision of Nutritional Services in TourismArticle