Нікончук Катерина ІгорівнаNikonchuk Kateryna IhorivnaЗігунова Інна СергіївнаZihunova Inna Serhiivna2023-06-022023-06-022022Нікончук К. Історичні аспекти розвитку готельно-ресторанної інфраструктури на Сумщині [Текст] / К. Нікончук, І. Зігунова // Стан і перспективи сучасного туризму : матеріали VIIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції, (м. Суми, 24–25 листопада 2022 р.) / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка ; [редкол.: Ю. О. Лянной, О. Ю. Кудріна, В. В. Божкова та ін.]. – Суми : ФОП Цьома С. П., 2022. – С. 36–40.https://repository.sspu.edu.ua/handle/123456789/13559У статті розкриваються деякі питання історії розвитку готельноресторанної інфраструктури на Сумщині. У різні історичні епохи готельноресторанні підприємства розвивалися по-різному та мали назви, які відрізняються від сучасних. Історія розвитку готельно-ресторанної інфраструктури Сумщини має велике значення для студентів, фахівців індустрії туризму, а також для туристів, які цікавляться історією Сумської області.The article reveals some issues of the history of the development of hotel and restaurant infrastructure in Sumy Oblast. In different historical eras, hotel and restaurant enterprises developed in different ways and had names that differ from the modern ones. The history of the development of the hotel and restaurant infrastructure of the Sumy region is of great importance for students, professionals of the tourism industry, as well as for tourists who are interested in the history of the Sumy region.ukісторіяготельно-ресторанна інфраструктурарегіон.historyhotel and restaurant infrastructureregionІсторичні аспекти розвитку готельно-ресторанної інфраструктури на СумщиніHistorical Aspects of the Development of Hotel and Restaurant Infrastructure in Sumy OblastArticle