Босяченко Дар’я МиколаївнаBosiachenko Dar’ia MykolaivnaКосик Вікторія СергіївнаKosyk Viktoriia Serhiivna2025-06-062025-06-062024Босяченко Д. Особливості розвитку закладів ресторанного господарства у Сумській області [Текст] / Д. Босяченко, В. Косик // Індустрія туризму та гостинності: досвід, проблеми, перспективи : матеріали VІ Міжнародної науково-практичної конференції, (17–18 квітня 2024 року, м. Суми) : [присвячено 100-річчю Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка] / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка ; [редкол.: Ю. О. Лянной, О. Ю. Кудріна, М. О. Лянной та ін.]. – Суми : ФОП Цьома С. П., 2024. – С. 74–77.https://repository.sspu.edu.ua/handle/123456789/17083У статті проаналізовано особливості розвитку закладів ресторанного господарства в Сумській області. Досліджено ринок підприємств ресторанного господарства, стан та розвиток сфери ресторанного господарства регіону. Визначено основні фактори, що впливають на цей вид туристичної діяльності.The article analyzes the peculiarities of the development of restaurant establishments in the Sumy region. The market of restaurant enterprises, the state and development of the restaurant industry in the region were studied. The main factors affecting this type of tourist activity have been identified.ukзаклади ресторанного господарстваресторанний бізнесрозвитокрегіонrestaurant establishmentsrestaurant businessdevelopmentregionОсобливості розвитку закладів ресторанного господарства у Сумській областіFeatures of the Development of Restaurant Establishments in the Sumy RegionArticle