Самодай Валентина ПетрівнаSamodai Valentyna PetrivnaСтаринська Владислава ОлегівнаStarynska Vladyslava Olehivna2016-12-132016-12-132015Самодай, В. П. Розвиток ресторанної справи на сучасному етапі в Україні [Текст] / В. П. Самодай, В. О. Старинська // Вісник Львівського інституту економіки і туризму. Серія «Економічні науки» : зб. наук. ст. / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму ; редкол.: І. О. Бочкан, Н. Є. Паньків та ін. – Львів : ЛІЕТ, 2015. – № 10. – С. 36–41.https://repository.sspu.edu.ua/handle/123456789/541У статті розглянуто історичні аспекти розвитку ресторанної справи на території України, виявлено вплив розташування ресторанного господарства на клієнтські потоки та конкурентоспросможність, досліджено проблеми та перспективи розвитку ресторанної галузі в державі.In the article examined historical aspects of restaurant business in Ukraine, and the effects of the location of restaurants on client flows and competitiveness, studied the problems and prospects of development of restaurant industry in the state.ukконкурентоспросможністьресторанна справаресторанзаклад громадського харчуванняінтер’єрклієнтські потокипідприємствоinteriorenterprise competitiveness.restaurant businessrestaurantcateringclient flowРозвиток ресторанної справи на сучасному етапі в УкраїніRestaurant Business Development in Ukraine at the Present StageArticle