Юркевич Олександр АндрійовичМозгова Дар’я РостиславівнаYurkevych Oleksandr AndriiovychMozghova Dar’ia Rostyslavivna2024-07-032024-07-032023Юркевич О. А. Нові тенденції в діяльності ресторанів швидкого харчування [Текст] / О. А. Юркевич, Д. Р. Мозгова // Стан і перспективи сучасного туризму : матеріали IX Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених (м. Суми, 29–30 листопада 2023 року) / редкол.: Ю. О. Лянной, Л. В. Пшенична, О. Ю. Кудріна та ін. ; МОН України, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка. – Суми : ФОП Цьома С. П., 2023. – С. 120–123.https://repository.sspu.edu.ua/handle/123456789/15143В статті акцентується увага на тому, що ресторани швидкого харчування є важливою складовою сучасної гастрономічної культури та глобального господарства. Протягом останніх років в даній сфері спостерігаються великі зміни у підходах до сервісного обслуговування клієнтів. Автором розглядаються нові тенденції в галузі ресторанів швидкого харчування та їх вплив на туристичний бізнес. В роботі проведено аналіз таких тенденцій сучасного ресторанного господарства як: здорове харчування, вегетаріанство, харчові технології, екологія, спеціалізація і культурна автентичність, і маркетинг.This work emphasizes that fast food restaurants are an important component of modern gastronomic culture and global economy. In recent years, this field has seen major changes in approaches to customer service. This article examines new trends in the fast food industry and their impact on the tourism business. The author touches on such important trends as: healthy eating, vegetarianism, food technology, ecology, specialization and cultural authenticity, and marketing.ukресторани швидкого харчуваннятуристичний бізнесресторанний сервістуризмfast food restaurantstourist businessrestaurant servicetourismНові тенденції в діяльності ресторанів швидкого харчуванняNew Trends in the Activity of Fast Food RestaurantsArticle