Борзаниця Юлія ГригорівнаХарченко Юлія ВолодимирівнаBorzanytsia Yuliia HryhorivnaKharchenko Yuliia Volodymyrivna2024-07-012024-07-012022-11Борзаниця Ю. Порівняльна оцінка деяких показників якості вершкового масла [Текст] / Ю. Борзаниця, Ю. Харченко // Grail of Science. – 2022. – № 22 – С. 136–139.https://repository.sspu.edu.ua/handle/123456789/15121У статті розглянуто питання якості вершкового масла та способи виявлення фальсифікації, зокрема додавання немолочних жирів, маргарину та крохмалю, оцінкою таких показників, як визначення йодного та кислотного числа, показника заломлення, визначення домішок немолочного жиру, крохмалю за допомогою якісних реакцій тощо.The article examines the issue of butter quality and methods of detecting adulteration, in particular, the addition of non-dairy fats, margarine and starch, by evaluating such indicators as the determination of the iodine and acid number, the refractive index, the determination of impurities of non-dairy fat, starch using qualitative reactions, etc.ukвершкове маслоякістьфальсифікаціяйодне числокислотне числопоказник заломленнядомішки немолочного жирукрохмальbutterqualityadulterationiodine numberacid numberrefractive indexnon-dairy fat impuritiesstarchПорівняльна оцінка деяких показників якості вершкового маслаComparative Assessment of Some Butter Quality IndicatorsArticle10.36074/grail-of-science.25.11.2022.23