Феліпас Т. В.Felipas T. V.2019-09-202019-09-202017Феліпас, Т. В. Стереотипні ознаки англомовного гастрономічного дискурсу (на матеріалі роману Джоан Гарріс «Шоколад») [Текст] / Т. В. Феліпас // Актуальні питання філології та методології : збірник наукових праць студентів / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний університет ім. А. С. Макаренка, Факультет іноземної та слов’янської філології ; [редкол.: В. В. Герман, А. М. Коваленко, О. М. Семеног та ін.]. – Суми : Вид-во СумДПУ ім. А. С. Макаренка, 2017. – С. 127–133.https://repository.sspu.edu.ua/handle/123456789/7515Стаття присвячена аналізу стереотипних ознак англомовного гастрономічного дискурсу, підкреслюється значимість цього дискурсу з точки зору лінгвокультурології. Актуальність даної теми обумовлена інтересом сучасної лінгвістики до вивчення різних типів дискурсу, серед яких гастрономічний дискурс є провідним лінгвокультурнозначимим феноменом.The article is devoted to the analysis of stereotypical peculiarities of the English gastronomic discourse, emphasizing the significance of this discourse from the point of view of linguoculturology. The relevance of this topic is due to the interest of modern linguistics to the study of various types of discourse, among which gastronomic discourse is a leading and linguoculturally significant phenomenon.ukстереотипгастрономічний дискурсглютонічна комунікаціяstereotypegastronomic discoursegluttonic communicationСтереотипні ознаки англомовного гастрономічного дискурсу (на матеріалі роману Джоан Гарріс «Шоколад»)Stereotypical Peculiarities of the English Gastronomic DiscourseArticle